Poradna Technisat DIGIPAL T2 HD

Autor: Registrovaný uživatel | Vloženo: 29.10.2020 000 10:59 | Témata: Poradna Technisat DIGIPAL T2 HD

Registrovaný uživatel

Registrovaný uživatel

Nelze aktualizovat firmware

Nedávno jsem zakoupil DVB-T2 STB Technisat DIGIPAL T2 HD. Po instalaci jsem z jistil, že z výroby obsahuje starou verzi FW, konkrétně 2.70.52.2 z r. 2018. Pokouším se tedy provést jeho aktualizaci skrze USB flash disk na aktuální verzi 2.83.0.1. Z oficiálních stránek výrobce jsem si stáhl aktuální verzi FW a postupoval přesně dle návodu, tzn., naformátoval jsem si USB flash disk souborovým systémem FAT32 a nakopíroval na něj dva soubory ze staženého archivu, konkrétně singleupdate a tsd5801020830100_169_03470o.ipad. Poté jsem STB vypnul do pohotovostního režimu, zasunul flash disk do USB portu a poté STB opět zapnul. Dle návodu se v tomto okamžiku má spustit aktualizace FW, ale bohužel nic se nestane.

Zkoušel jsem několik flash disků a u všech se zařízení chová stejně. Přitom přijímač všechny USB flash disky vidí, protože po jejich zasunutí se zobrazí nabídka s možností procházení obsahu flash disků.

Zkoušel jsem i obnovit přijímač do továrního nastavení a k ničemu to nevedlo.

Zkusil jsem také k STB připojit LAN s tím, že by se aktualizace provedla skrze internet, ale po připojení se v menu přístroje možnost aktualizace skrze tento kanál nikde nenabízí, ani v menu Aktualizace softwaru

Hledal jsem na i internetu, zda se někde nevyskytuje popis tohoto problému a narazil jsem na tuto diskuzi: https://set-top-boxy.heureka.cz... pro přijímač Technisat DIGIPAL T2 DVR, který je v podstatě totožný s modelem DIGIPAL T2 HD, akorát má navíc možnost nahrávání. Oba přijímače používají i stejný SW. Z uvedené diskuze je patrno, že stejný problém jako já, má více majitelů tohoto přijímače. Bohužel v diskuzi není uvedeno žádné řešení.

Poradíte prosím, jak tento problém vyřešit?

Děkuji

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.