Poradna Technisat DigiPal DAB+

Autor: | Vloženo: 14.11.2019 000 17:02 | Témata: Poradna Technisat DigiPal DAB+

Příjem digitálního pozemního rozhlasu u septopboxu

Dobrý den, rozhoduji se mezi koupí septoboxu Technisat DigiPal ISIO HD a Technisat DigiPal DAB+. U 2. z těchto jmenovaných přístrojů je uváděno, že jediný rozdíl je v rozšíření i na příjem digitálního pozemního rozhlasového vysílání. Moje otázka je, když i obyčejné septopboxy pod 1000 Kč umožňují rovněž příjem digitálních rozhlasových stanic, tak v čem je u přístroje Technisat DigiPal DAB+ rozdíl při příjmu digitálního rozhlasového vysílání oproti všem běžným ostatním septopboxům ? Co je zde lepšího ? A dále, zda u jmenovaného septopboxu by nešlo poslouchat ten digitální rozhlas jen na nějaké reproduktory, pokud bych poslouchal denně několik hodin, aby zbytečně nedocházelo k opotřebení televize a také zbytečné spotřebě el. energie u ní. Děkuji

  • 14. listopadu 2019 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den, pro srovnání těchto dvou modelů doporučujeme tuto recenzi:
    https://www.parabola.cz...

    V článku je popsáno mnoho funkcí a možností, které odlišují Technisat od levných přístrojů.
    Ke všemu si přidejte i osvědčenou dlouhou životnost přístrojů Technisat - Digipaly z první digitalizace před 10 lety jsou stále funkční, boužel neumí DVB-T2, takže je jejich majitelé teď mění za nové T2.

    Pokud jde o zvukový výstup z ISIO i DAB+, jsou tu dvě možnosti. Obě vám poskytnou možnost zvuk digitálního rádia přehrávat na vašem zesilovači s repro soustavou bez nutnosti zapínat TV.

    1. možnost - při využití převodníku z koaxiálního výstupu na analog můžete využít cinch výstupu převodníku na připojení vaší audio soustavy, nebo i připojit sluchátka.

    Speciální převodník za 799 Kč zde:
    https://www.heureka.cz...

    2. možnost - využití konektoru scart na přijímači. Z druhého konce přídavného kabelu za 75 Kč získáte opět zvuk pro vaši audio soustavu:

    Kabel zde:
    https://www.heureka.cz...

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
    • Roman Mendl

      15. listopadu 2019 - Roman Mendl

      Děkuji velmi za tyto informace i za ochotu a včasnost odpovědi. S největší pravděpodobností si pak daný septopbox zakoupím právě u Vašeho obchodu, jako poděkování za odborné poradenství u mě i u jiných. Přeji hezký nadcházející den.


    • Omko Digital

      15. listopadu 2019 - Oficiální zástupce obchodu Omko Digital

      Děkuji za vaši odpověď.
      Rádo se stalo. Jde mi především o propagaci mé srdcové značky Technisat, na kterou nedám dopustit a kterou jsem uvedl na český trh. Samozřejmě jsem mohl kdykoliv porovnávat mezi mnoha značkami, ale Technisat je i pro mne číslo jedna. V naší rodině je používají všichni, i babička 93 let. Jak občas zmiňuji, čínské Trabanty se nedají srovnávat s německými Mercedesy a když čtu úsměvné diskuze o přístrojích, kde některé tlačítko nefunguje jak má, nebo tam chybí taková, nebo maková funkce, přístroje se zasekávají, přehřívají a samy vypínají, je mi z toho až zle.
      Bohužel i tyto přístroje prodáváme, protože zákazníci jsou nepoučitelní a hledí jen na cenu, za rok i méně ale budou kupovat nové přístroje, což oni ještě neví.

      Děkuji
      Petr Kosík - Omko Digital


    • Omko Digital

      15. listopadu 2019 - Oficiální zástupce obchodu Omko Digital

      Dobrý den,
      ještě poznámka, všechny přístroje (nejen Technisat) teď hromadně mizí ze skladu. Díky reklamám na ČT je v podstatě skoro vyprodáno. Čekáme na nové zásilky set-top boxů. Pokud mohu doporučit, objednejte včas a z mé strany to rozhodně není jen snaha o prodej konkrétně vám, je to obecná situace. Čekací lhůty jsou u některých modelů bohužel až dva měsíce.
      U modelu DAB+ je dnes skladem posledních 12 kusů.
      Děkuji za pochopení.


    • Roman Mendl

      15. listopadu 2019 - Roman Mendl

      OK, právě jsem udělal objednávku na zmiňovaný septopbox s DAB+ i na převodník. Budu se těšit na množství výrobcem daných funkcí i na pohodlný a kvalitní poslech digitálních rádií. Tedy nashle a ať váš zákaznický servis nadále takto funguje a přinese další zákazníky.


    • Omko Digital

      15. listopadu 2019 - Oficiální zástupce obchodu Omko Digital

      Já vám děkuji za objednávku. Zvolil jste dobře a věřím, že budete spokojen. Předpokládám, že ve vaší oblasti je digitální rádio OK.

      Ještě vám doporučím slučovač TV/DAB, protože přístroj má jen jeden společný vstup.
      https://antenni-zesilovace.heureka.cz...

      Ke slučovači doporučím i konektory:
      https://www.heureka.cz...
      Konektory podle průměru vašeho kabelu:
      https://www.omko.cz...
      https://www.omko.cz...
      https://www.omko.cz...

      Pokud tuto informaci pošlete dnes během dopoledne (požadavek sloučení do jedné objednávky), zřejmě se to i podaří.

      Všechno byste měl obdržet v pondělí, max úterý.

      Děkujeme

      Petr Kosík


    • Roman Mendl

      16. listopadu 2019 - Roman Mendl

      Děkuji i za poslední dodatečné informace. Problematice antény a doplňků k ní pro DAB či DAB+ se budu samostatně věnovat až podle toho, jak mi DAB rádio bude či nebude hrát na stávající TV anténu, která je na střeše a jako společná pro více bytů. Rozhlasovou anténu zde nemáme. Tedy pak případně bych se zajímal i o koupi nějaké antény pro DAB, ale jak říkám, podle situace. Ještě dodám, že stávající FM rádio mi hraje na jinou samostatnou anténu, určenou však specielně pro FM příjem. OK, děkuji za vše a po obdržení zásilky zítra nebo v úterý uvidím.


    • Omko Digital

      16. listopadu 2019 - Oficiální zástupce obchodu Omko Digital

      To je v pořádku, zkusíte a uvidíte (uslyšíte).
      Možná i ta FM anténa něco pobere.


  • 15. listopadu 2019 - Oficiální zástupce obchodu Omko Digital

    Našel jsem ještě jednu nezávislou recenzi, která popisuje i DAB. Na rozdíl i od dražších modelů DAB má přístroj DAB+ unikátní funkce i u příjmu digitálního rádia. Technisat opět nezklamal.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne (1)

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.