Poradna Mascom MC1321T

Autor: | Vloženo: 05.01.2012 000 22:48 | Témata: Poradna Mascom MC1321T

Bude použitelný i u digitální TV?

Mascom MC1321T mám už od roku 2007 a je super - hlavně nahrávání 2 programů současně a vrácení sledovaného pořadu až o 2 hodiny zpět.Koupila jsem si ale novou televizi Samsung UE37D 6100 - dnes mi jí technik zapojoval a tvrdí, že to dohromady nebude fungovat.Měl ale regulaci jen na scart, takže nešla propojit ta druhá "šňůra" z TV OUT. Poradíte mi? Moc děkuji. Marcela

  • k

    k

    6. ledna 2012 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den, budete potřebovat rozbočovač na anténní kabel, abyste rozdvojila anténní signál do TV a do Mascom MC1321. Jestliže nemáte problém se signálem, bude stačit obyčejný pasivní (vypadá jako malá rozdvojka).
    Protože MASCOM mc1321 nemá HDMI výstup, musíte jej s TV propojit kabelem SCART. Připravte se na to, že signál z Mascom MC1321 bude horší kvality (nižší rozlišení) než signál přímo z TV, ale za možnost vrátit se zpět o dvě hodiny, souběžně nahrávat apod. to asi stojí :-)
    Na trhu je také Full HD zařízení MASCOM MC 3300T s 320GB HDD a HDMI (1080i) výstupem, který by vaší nové TV "slušel více". Jen jeho cena oproti MC1321 je asi trojnásobná (7.000) :-(

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
    • Marcela

      6. ledna 2012 - Marcela

      dobrý den, moc děkuji za odpověď-už odpoledne jsem udělala přesně to co mi radíte a funguje to.
      Včera jsem si s tím hrála do noci a nakonec jsem to částečně zprovoznila - anténa musela být v MC a do anténního vstupu TV jsem dala propojovací kabel (samotný scart nestačil). Po vypnutí MC ale TV samostatně nefungovala, takže jsem si dnes koupila rozbočku a dva ant. kabely a zvítězila jsem!!! Teď fungují naprosto samostatně a můžu nahrávat na MC dva programy a na třetí se dívat na TV (a na TV můžu ještě nahrávat na USB a lze se tam také vrátit o 90 minut ) Je to paráda.
      Jinak už včera jsem si prohlížela ten nový model a máte pravdu, že je opravdu velmi dobrý, ale chvíli počkám až jej trochu zlevní:-)
      (já jsem za MC 1321 v roce 2007 dala 7.500 Kč v intern. obchodě
      a bylo to velmi výhodné, protože se tehdy cena pohybovala kolem 10 tisíc a teď ho nabízí asi za 2.300....)
      Jen je škoda, že MASCOM neinvestuje do reklamy-jejich výrobky jsou perfektní, ale málokdo je zná. Já sama jsem na ně také přišla náhodou - když začínalo digitální vysílání potřebovala jsem koupit set-top box a chtěla jsem video s HDD, takže jsem to spojila a koupila si dva v jednom:-)
      takže ještě jednou díky za bleskovou odpověď.


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.