Poradna Humax T2

Autor: | Vloženo: 14.01.2020 000 09:39 | Témata: Poradna Humax T2

Chování při opakovaném vyhledávání a eliminace identických programů

Dobrý den, přístroj mi nevyhovuje, protože jich ale potřebuji několik, jsem v podstatě rozhodnut tento jeden si pořídit. Otázkou pro mne jen ještě je zda nově vyhledané kanály / programy / vysílače je schopen přidat k výsledkům předchozího vyhledávání, nebo je jako to činí řada přístrojů vždy smaže? Některé sboxy eliminují vyhledání / uložení slabšího signálu k programu, který již byl nalezen ve vyšší kvalitě. Domnívám, že se pro tuto funkci používá zkratka LCN. U některých z nich jde ale tato funkce vypnout. Jak se chová tento přístroj?

Nejméně každý týden prolaďuji tak abych narazil na novinky, občas manipuluji i s anténou. Nerad bych si pořizoval něco, u čeho bych byl nucen pravidelně dělat všechna nastavení předvoleb znovu.

  • Registrovaný uživatel

    Registrovaný uživatel

    7. února 2020

    I když je v menu volba Automatická aktualizace kanálů a mám ji zvolenou , nic se samovolně nevyhledává, nepřidává. Ale jsem radši, než kdyby volby nebylo a pořád se něco samovolně přelaďovalo a přidávaly se i slabé kanály.

    Vyzkoušel jsem tedy funkci Ruční ladění opakovaně. Mnou seřazené kanály zůstanou v daném pořadí a nové kanály se přidají na konec seznamu. Možno je pak ručně seřadit. Takže v pohodě.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne (1)
    • Karel Procházka

      8. února 2020 - Karel Procházka

      Já jsem za každou odpověď, která má hlavu a patu do značné míry povděčen. Zajímá mne ale jak tyto funkce prakticky fungují, kdy, zda vůbec, za jakých podmínek, případně ve kterých hodinách k aktualizaci dochází. Dodaný návod je dobrý maximálně tak k tomu, aby se kupující strefil do zásuvky, o přístroji se z něj nedozví zhola nic. Objevil jsem NÁVOD v němčině, který má oproti tomu českému více jak desetinásobný rozsah. Doufám, že jeho luštění mi pomůže s používáním přístroje. Doposud prakticky každým dnem mačkáním dálkového ovládání a nastavováním jednotlivých voleb postupně objevuji, jak by se měl pravděpodobně přístroj správně obsluhovat.
      Při přechodu z analogu na digitál došlo ke zhoršení příjmu, a nyní při dalším přechodu na opět novou normu to jenom graduje. Navíc v přechodovém období je příjem ještě horší.
      Jsem zvyklý, pokud mi to aktuální stanoviště dovoluje mít programy které doopravdy sleduji zálohované z dvou dalších vysílačů. V současnosti provozuji téměř vedle sebe starý i nový settopbox, každý z nich na jinou anténu, a ani z jednoho není aktuálně opěti dřívějšku únosný příjem. V každém případě je to co mi dává ten starý ještě pořád podstatně lepší, nežli to co mi dává ten nový.
      Opravdu se snažit o ideální příjem bude mít zřejmě smysl až po úplném dokončení přechodu, respektive po jeho dovršení v nejbližším okolí tedy v okruhu maximálně 200km.
      Za "socializmu" jsme si postupně stále více stěžovali na kvalifikaci prodavačů, kteří o prodávaném zboží postupně věděli méně a méně. Bohužel nyní jsme se posunuli do fáze, kdy většina z nich o něm neví zhola nic. Těch pár posledních vlaštovek, kteří mají o něco větší znalosti než běžný kupující si musíme vážit stále víc.
      Přesto za vaši odpověď děkuji, i když její přínos pro mne byl nevelký.


    • Registrovaný uživatel

      8. února 2020 - Registrovaný uživatel

      Jak píšu, u mě funkce automatického vyhledávání prozatím nefungovala za půl roku provozu. Takže ji neřeším, ani nepotrebuji. Když máte přístroj k vyzkoušení, nezbývá než také zkoušet. Většina z nás čeká na nový opravný firmware, ale zřejmě se nedočkáme.
      S návody je to pravda i k jinému set-top boxu jsem český návod nedostal a po dotazu mi přišly čtyři stránky v PDF. Cizojazycny návod měla ale asi šedesát stran. Zřejmě se přestává toto základní pravidlo, a i povinnost, dodržovat.


    • Karel Procházka

      14. února 2020 - Karel Procházka

      Čekám na další odpovědi a pozvolna se seznamuji s přístrojem, všechny odpovědi byly užitečné, a velice za ně děkuji, přesto se zatím zdráhám označit některou za nejlepší, protože neřeší nijak zvláště dokonale mé problémy.
      U přístroje jsem zatím zaregistroval mnohé nelogičnosti. Jsem například zvyklý, když zmačknu některé tlačítko opakovaně, přístroj mne vrátí na předchozí volbu. Tady ne, pro návrat musím zmačknout tlačítko jiné. Abych docílil čitelnost textů na obrazovce nastavil jsem v menu nulovou průhlednost. Někde se to snad projevilo, ale když chci přečíst název běžícího pořadu, stále je to z větší dálky prakticky nečitelné - světle šedivé písmo na o něco tmavším šedivém podkladu, a pod tím je ještě vidět na celé ploše obrazovky na pozadí běžící program. Čili se musím zvednout, doběhnout ke svému pidi TV a luštit zblízka text. Velikost písma v spodním informačním pruhu je identická s jeho velikostí při zobrazení v celoobrazovkovém detailu, prostě chuťovka! Proč není mezi nimi rozdíl, pak bych si automaticky vybral to zobrazení, které dokážu přečíst. Jen doufám, až jej připojím k větší úhlopříčce, že se můj dojem zlepší.


    • Registrovaný uživatel

      17. února 2020 - Registrovaný uživatel

      Pokud myslíte informační lištu, která se zobrazí při přepnutí kanálu, tak máte pravdu - je tam horší čitelnost. Na větší televizi to ale je to ale lepší. Bohužel zrovna tato lišta nijak neraguje na nastavení úrovně průhlednosti pozadí.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.