Poradna Evolveo Omega II T2

Autor: Registrovaný uživatel | Vloženo: 27.01.2020 000 05:53 | Témata: Poradna Evolveo Omega II T2

Registrovaný uživatel

Registrovaný uživatel

Má plno hodnotný internet

chci se zeptat zdali má plnohodnotný internet jako na Multimediální centrum když píšete ze je to Multimediální přístroj

  • mrazikcomp

    mrazikcomp

    31. ledna 2020

    a das nam nejaky tip jak by to mela heureka.cz zjistit aniz by ho musela kupovat a rozbalit? oni jen do infa napisou to samy co tam ma napsany vyrobce , co skusit kontaktovat vyrobce a nebo zastupce pro cr a zeptat se primo u zdroje ?

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Registrovaný uživatel

      1. února 2020 - Registrovaný uživatel

      na plno věcí jsem se ptal výrobce třeba ohledně setoboxu na Slovensku a odpověd je vždy podobná , jdete na prodejce at vám ho ukážou a předvede . Někteří výrobci ani do toho nedávají sw , aby to oživili a mají zase jiného dodavatele , kdo se v tom má vyznat , vše se má domlouvat s prodejcem tak zní výrobce rada .Jinak děkuji .


    • mrazikcomp

      1. února 2020 - mrazikcomp

      mozna u nejakych no name cinskych znacek, ale normalni zavedeny znacky typu lg, philips, samsung, siemens atd. maji normalne svoje zastoupeni v cr , ale taku jsou ty vyrobky o to drazsssi , a jinak chozeni za prodejcem je blbost uz z principu - to jako ze prodejce nejaku zalepenou krabici robali a uzdela z novyho zbozi pouzity jen aby mohl odpovidat misto vyrobce? to asi ne ze


    • Registrovaný uživatel

      4. února 2020 - Registrovaný uživatel

      Děkuji moc za odpověd moc jste mi nepotěšil . Proto asi je lepší si to objednat domů nefunguje do 14 dní vrátit i bez vašeho rozbalení a povídání . Děkuji když to nejde jednoduše tak to jde složitě podle zákona . Neberte to zle. Standa


    • HonzaZM

      19. února 2020 - HonzaZM

      Zbytečné objednávat - má to jen WiFi, žádný internetový prohlížeč, vyhledávač hesel (podle slov), email atd. Ani Heureku nejde zobrazit :-) Nejlevnější zařízení pro připojení k internetu je nějaký levný mobil, ale je to placené. Má to také možnost WiFi, ale většina poskytovatelů si to také nechá platit. Jen snad někde ve vlaku, v Albertu nebo podobných institucích se dá připojit k WiFi zadara.


    • PEPA

      19. února 2020 - PEPA

      TAKY MI TO ZAJÍMÁ jak to tady čtu . Hlavně potřebuji na DVB-T2 - 220V , Wifi mám doma včetně internetu ,ALE !! když to má více možností tak to je dobře . Nepochopil jsem příspěvek od HonzaZM jak připojit k tomu telefon -myslel přes kabel USB místo antény na WIFI A MOHU SLEDOVAT CO MÁM V TELEFONU A PŘEHRÁVAT ? Koukám že to má jen jeden USB mohu ho pomocí HUB rozšířit . myslím dát wifi anténu do jedné z nich a do druhé zdířky dát telefon atd. https://usb-huby.heureka.cz... škoda že to není multimediální centrum jako to je ČÁSTEČNĚ v popisu NAPSANÉ !!!! https://www.tesla-electronics.eu...


    • Corwin

      19. února 2020 - Corwin

      Netusim, co tim HonzaZM myslel. Mozna jen to, ze muzete na mobilu zapnout wifi hotspot a pak se tim STB se zapojenym usb wifi adapterem na internet z mobilu pripojit. Ale porad budete mit pristup pouze k Youtube, nic jineho to neumi. Cili prakticky k nicemu.
      Ale "multimedialni centrum" to samozrejme JE. Umi to prehravat i nahravat multimedia, co se ti na tom nezda?


    • PEPA

      19. února 2020 - PEPA

      v prodejně mi vysvětlovali a já to tak chápal když jsem chtěl "multimedialni centrum" tak mi ukazovali vesměs https://multimedialni-centra.heureka.cz... s plnohodnotným internetem jako na počítači včetně TV internetové nebo Skylinku live . Skylink ten taky mám . A tohle EVOLVEO Omega II mi ukázali jako setobox . Proto se ptám . Prosím jak je to s tím HUB MOHU TO do usb dát a mít to na 3-4 vstupy jak jsem psal a půjdou najednou oba výstupy HDMI děcáku i SKART v kuchyni na jeden stejný program ( DVĚ TV ) ? Nebo jiný podobný přístroj ?


    • Corwin

      20. února 2020 - Corwin

      Mas v tom chaos. "Multimedialni centrum" ani nahodou automaticky neznamena, ze by zarizeni melo umet plnohodnotny internet. I v tvem odkazu jsou zarizeni, ktera ho neumi. Je to jen velmi obecny pojem, nerid se tim.

      Omega II zvladne USB hub a pres nej dalsi zarizeni jako treba dva flash disky zaroven, ano. Muzes i dat do jednoho portu antenu a do druheho disk. Ale opakuji, ze ta antena mi prijde zbytecna. Nebudes mit pristup k nicemu jinemu, nez stupidni polofunkcni Youtube aplikaci! Navic, kdyz uz bys to fakt chtel, je lepsi pouzit LAN port na kabel, ktery ma STB normalne zezadu.

      Pripojeni telefonu kabelem funguje jen pri rezimu mass storage, cili ho v podstate pouzijes stejne jako flash disk, STB v tom nevidi rozdil.

      Ty vystupy HDMI a SCART nemam jak vyzkouset. Nedisponuji zadnym SCART zarizeni, ale bezna situace je ta, ze je bud v provozu jeden vystup, nebo druhy. Nefunguji oba zaroven. To bys musel resit nejakym rozdelovacem signalu, coz mi prijde jako blbost. Proste koupis dva STB, je to podstatne jednodussi.


    • PEPA

      20. února 2020 - PEPA

      DĚKUJI MOC ZA VŠECHNO


  • Corwin

    Corwin

    17. února 2020

    "Multimedialni pristroj" je jen velmi obecne znaceni pro temer cokoliv v dnesni elektronice.
    Internet v tomto STB je prakticky zbytecny. Jedine vyuziti je pro integrovanou aplikaci Youtube, ktera je v anglictine (nezavisle na nastavenem jazyce) a je tak straslive tezkopadna na ovladani, ze to snad nikdo soudny nebude pouzivat.
    STB dokonce neumi pres internet ani aktualizovat vlastni firmware. Musite pouzit USB disk.
    Nesmyslny prilozeny USB Wifi modul jen navysuje elektronicky odpad. Asi nikdo normalni si tim nezaslepi jediny USB port v pristroji!
    Prehravani multimedii pres USB disk funguje docela slusne, ac stale relativne casto narazite na nepodporovany format, aniz by bylo zrejme, proc je nepodporovany.
    Jeden MKV soubor s videem v HEVC a AAC zvukem to prehraje, druhy (zdanlive stejny) pry "neni podporovany format". Netusim, co se mu nezda.
    Dalkovy ovladac opet velmi protivny na pouzivani, jak je u vetsiny STB zvykem. Nejiste stisky, spatna ergonomie...
    Ale sve zakladni funkce STB plni dobre!

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
  • HonzaZM

    HonzaZM

    19. února 2020

    Není to počítač, nemá to plnohodnotný internet jako počítač. Je to "multimediální centrum" - můžete si na to nahrávat televizní pořady, přehrávat videa, fotky, hudbu z připojeného disku. Internet přes WiFi - youtube můžete přijímat stejně přes nějakého poskytovatele WiFi signálu, většinou placeného. "Aplikace Youtube je produktem třetí strany, výrobce přístroje nenese odpovědnost za funkcionalitu Youtube. Některá videa mohou podléhat licenci či obsahovat nekompatibilní formát pro přehrávání a nelze je tak přehrát." Multimediální centrum neznamená povinnost připojení k internetu, je to zařízení pomocí kterého si nahráváte na interní nebo externí medium (HDD, flash disk, paměťová karta) tv pořady, nebo přehráváte filmy, hudbu, fotografie z různých zdrojů. Některá mají síťové připojení, což neznamená připojení k plnému internetu. Můžete přes tento box přijímat internet pomocí vašeho mobilu a zobrazovat na televizi.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • standa

      19. února 2020 - standa

      to je zajímaví ten poslední řádek děkuji


    • Corwin

      20. února 2020 - Corwin

      No spis ten posledni radek nedava moc smysl. STB neumi plnohodnotny internet. Ma v aktualnim firmware JEN Youtube aplikaci.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.