Poradna EVOLVEO Mercury DT-2030

Autor: | Vloženo: 16.10.2010 000 19:32 | Témata: Poradna EVOLVEO Mercury DT-2030

Na starém set-top boxu mi všechno jde,

ale po připojení Evolve 2030 na stejnou anténu a scart se sice všechno rozběhne, naladí stejné programy jako na starém přístroji, ale hraje jen polovina programů - ostatní jsou černé a bez zvuku. V čem může být problém ? Po zpětném připjení původního boxu hraje zase všechno. Zkusil jsem to přeladit a žádná změna. Anténa je asi 2m od boxu u okna. Na Evolve kvalita a síla signálu ukazuje 75-92%.

  • Eidz eidz

    Eidz eidz

    17. října 2010 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    U mě to dělá, pokud vypnu anténní zesilovač(není součástí DT2030, je to můj v anténním rozvodu) a kvalita DVB-T signálu klesne. Po opětovném ladění už tyto programy nenalezne. Naladí to jen ten multiplex, který má silný signál. Po zapnutí mého zesilovače, znovu naladění je vše OK.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (2)
    • Ne
    • kdosi

      17. října 2010 - kdosi

      Jsem v Praze, na kopci (JM) na dohled Žižkovu i Petřínu, pokojová anténa Hama se zesilovačem 36 dB, od antény k DVB-T originál pevný kabel. (S touto anténou jsem chytal i vysílač Ještěd.) Evolve chytá jen ČT ...,Z1, Public. Nova, Prima, Barrandov a další ne. Mascom na stejném místě, stejně připojený, ano.


    • Eidz eidz

      18. října 2010 - Eidz eidz

      Takže problém je u multiplexu 2, který z nějakého důvodu DT2030 nechce zobrazit. Můžete napsat, na jakém kanálu přijímáte mux1 a mux3? Seznam vysílačů pro Prahu:
      http://www.digitalnitelevize.cz...
      Jelikož mě to funguje na všechny tři muxy, tak bude něco mezi Vaší anténou a DT2030.


    • kdosi

      19. října 2010 - kdosi

      Mezi mojí anténou a přístrojem je jen originál kabel od antény (pevný vývod), rozdíl je jen v tom, že pokud ten konektor zasunu do Evolve2030 funguje to jak jsem popsal, pokud do Mascomu, nebo i do půjčeného Philipsu - hraje všechno . Všechny tyto tři přístroje jsou vždy při připojení i položeny na stejném místě. Není Evolve2030 méně citlivý, nějak technicky horší nebo že by chyba výrobku ?


    • kdosi

      19. října 2010 - kdosi

      a používám pokojovou anténu HAMA, 36dB


    • Eidz eidz

      19. října 2010 - Eidz eidz

      Pokud Vám nebude vadit být určitou dobu bez přístroje, reklamace není od věci. Popište to tak, jako zde, aby v servisu pochopili, že na tu anténu bezproblému fungují 2 set to boxy...
      A držím pěsti.


    • kdosi

      23. října 2010 - kdosi

      Nedalo mi to, a ještě jsem s tím laboroval. Dal jsem vše vymazat, odpojil anténu se zesilovačem, připojil jen kus dvoulinky na jednu žílu, asi 3m dlouhé. Pak jsem tam někde změnil šířku pásma ze 7 na 8. Ještě jsem si zkontroloval na kterých kanálech to něco přijímá a v jaké síle a kvalitě (u mne to bylo: 41.kanál - síla 58%, kvalita 96-97%, kanál 53 - 61/97, kanál 59 - 58/95-97). Pak jsem dal znova automaticky naladit. Našlo to zase všechno - a všechno hrálo. Schválně jsem odpojil drát-anténu a připojil původní pokojovou anténu (se zesilovačem). A najednou to hraje všechno i s ní. Tak nevím, že by to bylo tou změnou v šířce pásma ? Ale šířka pásma se dá měnit jen pokud nastavím ladění ručně. Po přepnutí do automatického ladění jsou možnosti změn nepřístupné, ale změněné číslo šířky pásma tam i tak zůstalo. Že by byl "zakopaný pes" právě zde ?


    • Eidz eidz

      25. října 2010 - Eidz eidz

      To by asi věděl autor firmware...
      Graficky se to tváří jako ECG 850, takže tak...
      Když programujete časovač, zadáte jiné datum, než tam je, tak se název dne už nezmění, ale přitom to bere správné datum. Takže nevím, jestli je to problém zobrazení nebo jestli šířka pásma má vliv.
      Já jsem u sebe objevil zdroj problémů. "Vybitím" svodu to nebylo. Ale originál nalisovaná TV šnůra. Jakmile se manipulovalo s flash pamětí, tak se trochu hnulo s přijímačem a nalisovaná koncovka zazlobila. Odpojením a znovu připojení se zas chytla. Byla to náhoda, ale častým odpojování a připojování se chybné nalisování projevilo víc. Teď už je šnůra jiná a zatím OK. Inu, nejlepší spoj je ten, co si člověk udělá sám. Když ale ty lisované koncovky vypadají líp...


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.