Poradna Emos EM190-S

Autor: Villentretenmerth | Vloženo: 02.12.2019 000 17:54 | Témata: Poradna Emos EM190-S

Villentretenmerth

Villentretenmerth

Dobrý den, lze ovladačem od STB zapnout STB i televizi?

  • 3. prosince 2019 - Oficiální zástupce značky EMOS

    Chytrý ovladač součástí balení

    Přiložené dálkové ovládání s dlouhým dosahem představuje bránu téměř neomezených možností. Jeho prostřednictvím snadno zeditujete programy, nastavíte si své oblíbené a otevřete 7denního programového průvodce (EPG). Set-top box pohotově reaguje na povely ovladače, proto vám umožňuje velmi rychlé přepínání mezi kanály. Dálkový ovladač k EM190 i EM190S (oba dva mají totožný software a tedy i totožné funkce) má funkci učení, díky které se jednoduše naprogramují tlačítka z původního dálkového ovladače k televizoru a vy užíváte pouze jeden dálkový ovladač.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne (3)
    • Stanislav

      3. prosince 2019 - Stanislav

      Dobrý den, koupil jsem u vas 4 set-top-boxy a ani ne jedné televizi mi nejde naprogramovat ovladač. Vše dělám podle návodu, tak nevím jak ´´jednoduše´´ to nastavit!


    • EMOS

      4. prosince 2019 - Oficiální zástupce značky EMOS

      Dálkový ovladač lze spárovat s jakýmkoliv ovladačem na trhu.
      Vyzkoušejte postup opakovat dle návodu níže.

      Dlouhým stisknutím tlačítka SET po dobu 5 sekund se dálkový ovladač přepne do módu učení (LED dioda začne jasněji svítit).
      Dokud LED dioda trvale svítí, umístěte originální dálkový ovladač a dálkový ovladač EM190 proti sobě ve vzdálenosti 3–5 cm.
      Na dálkovém ovladači EM190 krátce stiskněte a uvolněte tlačítko, které chcete naprogramovat.
      Stiskněte tlačítko na původním dálkovém ovládání, dokud LED dioda na dálkovém ovládání EM190 dvakrát blikne a začne opět svítit trvale, poté tlačítko uvolněte.
      Pokračujte stejně dalšími tlačítky. Po dokončení učení stiskněte tlačítko Set, LED dioda zhasne.

      Pozn. Pokud nedojde k přenosu kódu, vyzkoušejte jinou vzdálenost 0,5 cm – 25 cm a úhel. Před programováním vyměňte v původním dálkovém ovladači baterie a očistěte vysílací diodu na přední straně ovladače.
      Různé typy dálkových ovladačů vyžadují také odlišnou délku stisknutí tlačítek. U některých stačí krátké stisknutí, některé vyžadují stisknutí a držení tlačítka po dobu několika sekund.


    • Daniel

      16. prosince 2019 - Daniel

      Vcelku bez problému jsem na ovladači k s-t-b naprogramoval tlačítko pro vypnutí/zapnutí tv, ale televize jde tímto tlačítkem pouze vypnout, zapnou nejde. V čem je problém? Děkuji za odpověď.


    • EMOS

      16. prosince 2019 - Oficiální zástupce značky EMOS

      Různá DO vyžadují různou délku stisknutí tlačítek a také jinou vzdálenost mezi DO pro naprogramování. Pokud máte s programováním tlačítek potíže, vyměňte baterie v DO k TV a změňte vzdálenost mezi DO v průběhu programování.


    • Daniel

      16. prosince 2019 - Daniel

      Vyměnil jsem baterie v původním DO a zdařlilo se. Díky!


    • Jindra

      25. prosince 2019 - Jindra

      Dobrý den, mám EM190-S a nedaří se mi naprogramovat žádné tlačítko. Dám SET na 5 sekund, dioda svítí jasněji, krátce stisku VOL+ a dioda začne blikat. Na původním ovladači LG držím či krátce stiskávám v různých vzdálenostech Vol+, ale dioda na Emosu stále jen bliká, po cca 15 sekundách zcela zhasne. Vyzkoušeno asi 30x. Pak mi jednou ovladač spadl z cca 5 cm výšky, při tom natáčení, dioda 2x blikla a začala svítit, vypadalo to, že se podařilo, ale nejde to. Nemůže být Emos ovladač vadný? Programování probíhalo i za tmy.


  • 7. ledna 2020 - Oficiální zástupce značky EMOS

    Různá DO vyžadují různou délku stisknutí tlačítek a také jinou vzdálenost mezi DO pro naprogramování. Pokud máte s programováním tlačítek potíže, vyměňte baterie v DO k TV a změňte vzdálenost mezi DO v průběhu programování.
    Doporučuji také v DO od televizoru vyměnit baterie a očistit IR diodu.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Mirko

      13. února 2020 - Mirko

      Chápu dobře, že po naprogramování tlačítka lze pak modrým tlačítkem současně zapnout i vypnout setbox i TV? Spojení se podařilo, ale nejde to. Díky


  • Mirek

    Mirek

    17. února 2020

    Mám stejný problém jak uvádí " 25. prosince 2019 - Jindra" . Po stisknutí některého tlačítka TV CONTROL začne dioda 15 sec blikat a pak zhasne a vůbec nereaguje na původní DO.. Dle návodu by měla dioda po stisknutí na původním DO 2x bliknout a pak trvale svítit.
    Zkoušel jsem vše co je uvedeno výše . Myslím že by dioda na Emosu neměla stále blikat.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • EMOS

      18. února 2020 - Oficiální zástupce značky EMOS

      Někdy se napárování podaří až na několikátý pokus. Každá TV to má trošku jiné.
      Postřehy kolegy, který testuje různé dálkové ovladače:

      Když tady na stole stisknu na STB DO tlačítko set a pak si třeba řeknu, že budu učit zesilování. Stisknu na STB DO tlačítko zesilování a následně mi začne blikat červená LED. Od této chvíle mám cca 15 vteřin na to, dodat učeníchtivému STB DO nějaký impulz z TV DO – třeba na něm zmáčknu uvedené zesilování.
      Na většině TV DO, které tady klonuji mi stačí, dát před STB DO na vzdálenost cca 2cm a krátce stisknout. Kontrolní dioda zabliká a mám dalších cca 15 vteřin na další tlačítka. Pokud nedodám další pokyn po uplynutí času se učící režim vypíná a život STB DO se vrací do normálu.

      Střihnul takové edukativní rychlovideo:
      https://www.youtube.com...


    • Mirko

      18. února 2020 - Mirko

      Vážně pomohly fungl nové baterie do starého ovladače! Povedlo se napoprvé


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.