Poradna Emos EM180

Autor: | Vloženo: 05.12.2018 000 15:40 | Témata: Poradna Emos EM180

Citlivost přijímače

Dobrý den,
přijímač již vlastním a jsem trochu zmaten z jeho citlivosti ladění. Vlastně mám už nový kus, protože ten původní nenaladil žádné programy (tam, kde stávající settop boxy ladily) a po rychlé reklamaci mám druhé zařízení. Zkoušel jsem 3 různá funkční místa, kde již je stávající DVB-T settop box a s Emosem EM 180 jsem byl úspěšný jen jedenkrát - jen na jednom místě opravdu naladím programy. Na zbývajících dvou ani ťuk, ačkoli např. televize Samsung hlásí 0% chyb a 80% úroveň síly signálu. Nevím, jestli se mám snažit o zlepšení vstupu signálu, ačkoli původní zařízení nemají problém a brát Emos jako zařízení s horší citlivostí na vstupní signál, nebo považovat Emos za další vadný kus. Máte s tím někdo zkušenosti?

  • emos.cz

    emos.cz

    6. prosince 2018

    Dobrý den,

    dle nezávislých testů, srovnání a vlastního měření, je minimální vstupní citlivost signálu u tohoto přijímače je -83 dBm.

    Podle mého názoru je opravdu problém v kvalitě signálu na vstupu do tuneru přijímače, případně může být problém způsoben rušením LTE.

    Doporučuji kontaktovat odbornou firmu ve Vašem okolí, která provede měření úrovní signálu v místě příjmu a doporučí vhodné řešení.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.