Poradna Emos EM170

Autor: | Vloženo: 21.06.2018 000 18:01 | Témata: Poradna Emos EM170

DLNA a titulky

Zdravím, od dubna uplynulo hodně vody a tak by mě zajímalo, zda bylo pokročeno v aktualizaci a opravě tohoto BUGu. DLNA umí procházet, ale nenačte titulky ani ručně ani automaticky, pokud se jmenují stejně. Jak to vidíte? Jinak celkem dobrý STB, jenom ty title by to chtělo opravit. Dost to limituje s použití.

Díky za jakoukoliv reakci.

  • www.shop.emos.cz

    www.shop.emos.cz

    25. června 2018

    Dobrý den,

    tento přijímač neumí pomocí DLNA protokolu načíst externí .srt titulky. Externí titulky umí přehrávat společně s videem pouze z připojeného USB zařízení.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Já

      4. července 2018 -

      Mno, že to neumí vím, ale otázka je, kdy to bude umět. Je to pouze o úpravě firmware. Jedná se o aktuální model a tohle je jednoznačný bug a ne vlastnost.


    • www.shop.emos.cz

      12. července 2018 - www.shop.emos.cz

      Dobrý den,

      podle mého názoru neumí žádný DLNA přehrávač přehrávat externí titulky, které jsou uložené ve sdílené složce. V základní specifikaci DLNA protokolu není tato funkce vůbec obsažena. Výjimkou jsou pouze zařízení Samsung, které používají proprietární řešení, kterého lze v omezené míře využít i u jiných přístrojů. Tato možnost spočívá v nastavení hardwarového profilu přehrávače na serveru do módu Samsung (novější modelové řady) pomocí ovládacího panelu DLNA serveru. Bohužel ne vždy je tato volba funkční.

      V podstatě jedinou možností jak zobrazit externí titulky společně s přehrávaným videem pomocí DLNA protokolu je použití DLNA serveru, který obsahuje funkci vypálení titulků přímo do přenášeného videa.
      Toto ale vyžaduje online transkódování videa při přehrávání a je nutné počítat s výkonovou zátěží zařízení, které slouží jako DLNA server. Tuto funkci podporuje např. DLNA server Serviio.

      V tomto je právě největší rozdíl mezi DLNA přehrávačem a přehráváním videa pomocí klasického SAMBA, nebo NAS protokolu.
      Možnosti přidávání funkcí do těchto přijímačů jsou bohužel omezené použitým chipsetem.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.