Poradna BENsat 120 HD

Autor: | Vloženo: 31.12.2012 000 17:58 | Témata: Poradna BENsat 120 HD

Přehrávané video se samo přeruší :-(

Několikrát se nám stalo, že po několika minutách přehrávání videa z HDD se samo přeruší a skočí to zpět na seznam filmů. Vyzkoušeno na několika různých filmech (AVI, MKV či MPG). (nahraný je poslední SW)

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    2. ledna 2013

    Podle Vašeho popisu to vypadá, že buď používáte externí HDD bez dodatečného napájení, nebo je u Vámi zkoušených souborů použitý nestandartní kodek. Pro použití externího pevného disku vždy používejte dodatečné externí napájení. Zdroj přijímače má výstup pouze 5V/500mA, klasické externí disky mají větší odběr a při jejich dlohodobém používání bez napájení se mohou projevit chyby v čtení/ zápisu na disk, případně poškození samotného disku, nebo přijímače. Pokud se přijímač stejně chová i při použití USB Flash disku je možné, že "výrobce" avi/mkv souboru nedodržel standartní nastavení kodéru a přidal do souboru nějaké "vylepšení". Při přehrávání v PC si s tímto poradí softwarový kodek v něm nainstalovaný. V přijímačích je pevně určeno jaký kodek přehraje a jaký ne.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Dan

      2. ledna 2013 - Dan

      Děkuji za vysvětlení problematiky. K přehrávání filmů používáme externí HDD 320GB (2,5") bez možnosti externího napájení, tedy připojen je pouze přes USB (bez použití různých prodloužení - ty bývají někdy na škodu). Některé filmy samozřejmě přehraje bez problémů. Zkusím tedy ty "problémové" filmy nahrát na USB Flash abych vyloučit /či naopak/ problém napájení HDD, popř. užití nestandardního kodeku.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.