Poradna TeleSystem TS6820

Autor: | Vloženo: 07.03.2020 000 17:56 | Témata: Poradna TeleSystem TS6820

Nenahrává při zadání přes EPG

Při ručním zapnutí nahrávání nahrává na USB v pohodě, ale při zadání přes časovač ne. V seznamu požadovaný pořad uložen, i v zadaném čase se přepne na naprogramovaný kanál, ale
na USB nenahraje. Velmi často dochází k zamrznutí komunikace s DO.

  • Karel

    Karel

    7. března 2020

    Zkuste to takto: EPG – šipkami vybrat pořad – pak zelené tlačítko – v řádku Služba časovače, nastavte pravou šipkou Nahrávání – po případné úpravě času pro zpuštění a délce trvání ( přesah na konci ) – potvrdit Uložit - OK. Pokud je v řádku Služba časovače zvolen Kanál, zapne se STB jen na sledování a pořad se nenahraje.
    K zamrznutí komunikace s DO , by mohlo docházet rychlým mačkáním tlačítek, takže STB nestačí zpracovat povely a jednoduše zblbne. To je ovšem jen domněnka. Není potřeba provést aktualizaci Firmware ?
    Zdravím Karel.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Karel

      18. března 2020 - Karel

      Oprava k odpovědi ze 7. března 2020.
      Trochu jsem to popletl, popsané se vztahuje k zamrznutí STB, ne ke komunikaci dálkového s STB. Omlouvám se Karel.


  • neregistrovaný

    neregistrovaný

    12. března 2020

    V Nastavení časovače v položce Služba časovače je třeba změnit Kanál na Nahrávání. Potom STB začne skutečně nahrávat. Tak jak jste to popsal, je u zadaného programu v Nastavení časovače v položce Služba čaacovače zadán Kanál, což slouží jen pro připomenutí programu, kdy se STB jen přepne na zadaný program, ale nenahrává.
    Druhá možnst je, že v Nastavení časovače je zadáno v položce Služba časovače Nahrávání, ale nic se nenahraje. Tento případ nastane, když jste zadal v Nastavení časovače nějaký program s položkou kanál. Z nějakého neznámého důvodu, se takto zadaný řadek v Nastavení časovače neodmaže a potom i když jsou v Nastavení časovače zadány položky správně, nedojde k nahrání pořadu. Pokud skutečně najdete v Nastavení časovače "stary" řádek s položkou Služba časovače - Kanal, je třeba jej nejprve smazat. Ovšem smazat takový řádek není snadné - viz moje recenze ze dne 8. listopadu 2019 (neregisrovaný uživatel).
    Dost si hlídám, zda nezapomenu v položce Služba časovače změnit default Kanal na Nahrávání.
    Jinak na STB nahrávám dva pořady z různých multiplexů, ale musíte si hlídat vše co jsem napsal v recenzi z 8.11.19

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
    • Karel

      15. března 2020 - Karel

      Dobrý den, prosím, kde se najde Vaše recenze ze dne 8. listopadu 2019, nenašel jsem ji, děkuji.
      Nevím jestli jsem dobře pochopil zmínku o starém řádku v časovači a jeho smazání. Možnost jak smazat zadání v seznamu nahrávek. V MENU sjet na Nastavení systému (třetí ikona), najet do řádku Nastavení časovače , dát OK.
      V seznamu dát OK na řádek, který se má vymazat, naskočí okno pro načasování. V prvním řádku Režim časovače
      (počet opakování) se šipkou vpravo, nastaví Vypnuto , potom se sjede dolů na Uložit a potvrdit OK. Jestli to není ono, tak se omlouvám za zdržování. Možná se někomu bude tento popis hodit.
      Karel


    • Karel

      15. března 2020 - Karel

      Doplnění. Řádek v časovači může zůstat, když je STB vypnut ze sítě 230V, v době jeho načasování, tím zadání neproběhne. Karel


    • Registrovaný uživatel

      18. března 2020 - Registrovaný uživatel

      Ano, dáte Vypnuto a řádek by se měl smazat-postup je správný. Jenže pokud jste při zadávání v položce Služba časovače nezadal Nahrávání, ale ponechal default Kanál, tak pokud uběhl již zadaný čas, v tomto případě jen připomenutí pořadu, tak se většinou řádek v Nastavení časovače neodmaže. Moji recenzi z 8.11.2019 najdete jako neregistrovaný, a musíte zadat v oušku recenzí všechny.


    • Registrovaný uživatel

      18. března 2020 - Registrovaný uživatel

      de recenze z 8.11.2019.
      Uvedené problémy v diskusi co se týče nahravání pořadů na STB nastali i u mě, ale ne hneď. Po zakoupení STB nahrávaní pořadů fungovalo, STB se sám probouzel ze standby, nahrál např. 2 programy zároveň ( spouštěny ve stejném čase), které šli později přehrávat. Po určité době již se při nahrávání nechtěl STB probudit a např. ze dvou nahraných programů šel přehrát pouze jeden, i když druhý byl na flash nahrán a v celé délce pořadu.
      Protože jsem koupil tyto STB dva, zapnul jsem druhý, který byl panenský a ten fungoval bez problémů co se týče nahravání. Nastavení všech !!! parametrů u obou STB bylo stejné. Potom jsem udělal na panenském chybu. Zadával jsem nahrávání dvou programů ve stejný čas, ale nahrál se pouze jeden, který šel přehrát a po druhém na flash disku nebylo nic. V Nastavení časovače jsme zjistil, že nenahraný program tam zůstal. A to z toho důvodu, že jsem nezadal v položce služba časovače NAHRAVANI, takže zůstal default KANAL. Moje chyba, která ale v zápětí spustila chyby na STB. Zadal jsem opět dva programy a STB vypnul. STB se neprobudil a samozřejmě nic nenahrál. V Nastavení časovače zůstaly i tyto dva zadané pořady, ale zadání položek časovače zůstalo správně.
      V Nastavení časovače zůstaly zadány tedy tři pořady. Ten první, kde jsem zadal v položce služba časovače KANAL místo NAHRÁVÁNÍ, ale ejhle měl u položky trvání 00:00. Chtěl jsem ho vymazat, ale nebylo to jednoduché - viz dále. Zbývající dva zadané programy, které se nenahrály, šli vymazat bez problémů.
      Vyčistil jsem Nastavení časovače, nebylo zadáno nic. Zadal jsem opět dva programy ve stejnou dobu, vypnul STB. STB se sám zapnul, nahrál oba zadané pořady, které šli přehrát !!! Proto jsem pokusně zadal jeden pořad, ale místo Nahrávání, jsem ponechal v položce služba časovače default KANÁL. Pořad se v dané době připomenul a STB se přepnul na zadaný kanál. Jenže, když jsem se podíval do Nastavení nahrávání, zadaný pořad s KANALEM tam zůstal . Ponechal jsem jej tam , zadal nový jeden pořad NAHRÁVÁNÍ. Vypnul STB a ten se neprobudil a nic nenahrál. Pak jsem zkusil zadat 2 programy ve stejný čas a STB nechat zapnutý. Oba pořady se nahrály, ale druhý nahraný nešel přehrát.
      Znovu jsem vyčistil údaje v Nastavení časovače. A vše začalo šlapat, STB se probudil nahrál oba programy zadané ve stejnou dobu, které šli bez potíží z flah disku přehrát.
      Závěr : pokud v Nastavení časovače zůstane zadán pořad, u kterého je v položce služba časovače zvolen KANÁL, nastanou při nahrávaní pořadů tyto problémy:
      - STB se neprobudí ze standby a nenahraje nic,ať je zadán jeden nebo více pořadů, nebo dva překrývající se v čase trvání nahrávky.
      - pokud STB nebudete probouzet a máte jej trvale zapnuté a zadáte jeden pořad, vše proběhne tak jak má v pořádku. Pokud, ale při zapnutém STB zadáte dva pořady v čase nahrávání překrývající se, nahrají se oba, ale přehrát lze jen první ze dvou zadaných.
      Pokud se Vám vyskytují tyto problémy, tak stačí vymazat v nastavení časovače pořad, u kterého je v položce služba časovače je zadán KANÁL a STB bude nahrávat a přerávat nahrané pořady bez problémů.
      Tyto zjištěné problémy v nahrávání jsem odzkoušel na obou zakoupených STB, které byly nastaveny ve všech položkách parametrů stejně. Je to chyba sw, kdy se z nějakého důvodu neodmaže sám zadaný pořad v Nastavení časovače, který slouží jen pro připomenutí pořadu.
      Vymazání položky v časovači u které je zadán KANÁL a Trvání 00:00, je možné tak, že řádek zeditujete a zadát datum vyšší a výšší než je nyní, uložíte. Po znovuotevření řádku zadáte nastavení časovače Vypnout a uložíte.
      Ti z Vás, kteří si stěžujete, že přestal fungovat ovladač a přitom na ovladači funguje červená LED a baterie jsou nabité, věřte, že jste omylem stiskli tlačítko TV, které se nachází pod tl. Vypnout na ovladači. Stačí zapnout tl STB vedle a ovladač bude pracovat.


    • Karel

      18. března 2020 - Karel

      Děkuji za obsáhlou informaci, musím to nějak strávit. Nepomohlo by, po odstranění zmatku s neodmazanými řádky, odpojit STB od sítě? Že by se to resetovalo, alespoň do dalšího přehmatu. Nebo zadat tovární nastavení a pak si nastavit podle potřeby? Prosím, je novější firmware než z 21,5,18. nebo Italské firmware z 15,1,19 ? Dík Karel.


    • frkotou

      26. dubna 2020 - frkotou

      On se ten řádek maže až po uplynutí načasované doby, tedy po zvoleném konci nahrávání či sledování programu (volba kanál). Pravděpodobně nastala nějaká chyba a kanál/nahrávání se neukončilo korektně a nebyl tak vydán pokyn k vymazání časovače. Vypadá to na neošetřenou chybu ve firmware. Zkusím otestovat na 2 těchto set top boxech s rozdílnými verzemi (jednu jsem ještě neupgradoval na novější) a dám vědět.


    • frkotou

      26. dubna 2020 - frkotou

      Tak jsem si myslel, že mám 2 různé verze, ale na obou mám verzi z 21. 5. 2018. Vámi popsaná chyba se z části projevila. Neprojevila se chyba, která spočívá v položce "kanál", která se nedá vymazat. Položka kanál se sama vymazala. Poté jsem opět zadal 2 různé překrývající se programy se službou nahrávání, stb se probudil, spustilo se nahrávání, ale v nahrávkách se objevil pouze jeden. Nezaznamenal jsem tedy nesmazání položky z časovače.

      Někdy se mi stává, když načasuji nahrávání dvou různých programů, které se překrývají, tak se jeden nahraje korektně, druhý ne, v počítači jde sice přehrát část toho druhého, který se v set top boxu v nahrávkách nezobrazí, ale zbytek .ts souboru již není funkční, tedy není nahrán úplně celý.


    • Registrovaný uživatel

      27. dubna 2020 - Registrovaný uživatel

      Přesně takto se mi to občas chová, on ten druhý nahraný program je nahraný na flash disku, má i nějakou velikost, ale nelze jej přehrát.


    • Karel

      27. dubna 2020 - Karel

      Neuskutečněný záznam pořadu a problém s neodmazanými řádky, jsem měl také. Důvod, nezapnutý STB do sítě 230 V, v době kdy měl nahrávat. To proto, že když nenahrávám, mám STB vypnutý a zapomněl jsem ho zapnout. Také se mi stalo, že jsem vypnul STB v době kdy nahrával, řádek tam také zůstal. Po zjištění, že zůstal řádek v časovači, jsem jej odmazal. Než jsem se dozvěděl jak řádek vymazat, změnil jsem datum a zkrátil dobu nahrávání, po zkrácené nahrávce bylo vše v pořádku. Teď používám tento způsob.
      V,,MENU“ sjet na ,,Nastavení systému“ (třetí ikona), najet do řádku ,,Nastavení časovače“ , dát ,,OK“. V seznamu dát ,,OK“ na řádek, který se má vymazat, naskočí okno pro načasování. V prvním řádku ,,Režim časovače“ (počet opakování) se šipkou vlevo, nastaví ,,Vypnuto“ , potom se sjede dolů na ,,Uložit“ a potvrdit ,,OK“.
      Podle předešlých článků, jsem se snažil navodit popsanou závadu, ale nějak se mi to nepovedlo. Pochopitelně, když byl neodmazaný řádek, tak to následně blblo, ale to je v mém případě špatnou
      obsluhou. Nevím, jestli na to nemá vliv, použité Firmware.
      Moje Italská aktualizace H265 -V 1.3.6 - ze dne 15,1,2019
      Programováno přes EPG.
      Zadal jsem dvojí nahrávání ve stejný čas a stejný program na stejné předvolbě, při zadání ULOŽIT naskočilo oznámení ,,Neplatný vstup! Pokračovat v úpravě?“ Tímto způsobem se mi nepodařilo vyrobit ,,závadu“.
      pokus, dvojí nahrávání ve stejný čas a stejný program, stejný kanál, ale každý z jiné předvolby, Vše proběhlo normálně a řádky byly odmazané.
      pokus, nahrávání jednoho programu a připomenutí druhého, ve stejný čas a stejný pořad,
      stejný kanál, jiné programy ČT2 a Čt:D/Čt ART, na jiné předvolbě. Po probuzení, dvakrát naskočila tabulka ,,Událost oznámena“. Výsledek, jeden záznam a řádky byly odmazané.
      pokus, nahrávání jednoho programu a připomenutí druhého, ve stejný čas a stejný program stejný pořad, stejný kanál, na stejné předvolbě, při zadání ULOŽIT naskočilo oznámení ,,Neplatný vstup! Pokračovat v úpravě?“ Tímto způsobem se mi nepodařilo vyrobit ,,závadu“.
      pokus, nahrávání jednoho programu a připomenutí druhého, ve stejný čas a stejný program, stejný kanál, ale každý z jiné předvolby, po probuzení na okamžik naskočilo hlášení ,,chybná operace“. Jinak vše proběhlo normálně, jeden záznam a řádky byly odmazané.
      pokus, nahrávání jednoho programu Čt 1 a připomenutí druhého NOVA, připomenutí NOVY začalo asi v polovině nahrávaného Čt 1 a končilo s přesahem, za nahrávaným Čt 1. Vše proběhlo normálně, jeden záznam Čt 1 a připomenutí NOVY podle času, řádky byly odmazané.
      opakovaný pokus, nahrávání jednoho programu Prima+ a připomenutí druhého Prima, připomenutí Primy začalo 5 minut po začátku nahrávaného Prima+ a končilo s přesahem, 30 minut za nahrávaným Prima+. Vše proběhlo normálně, jeden záznam Prima+ a připomenutí Primy podle času, řádky byly odmazané.
      pokus, připomenutí jednoho programu, STB zůstal zapnutý, sledován jiný program. V daný čas přepnul na určený program. Po uplynutí nastavené ho času, vypnul do ,,STANDBY“, řádek byl odmazaný.
      pokus, připomenutí jednoho programu, STB vypnutý ve ,,STANDBY“ Probudil se, připomněl nastavený program, po určeném čase vypnul do ,,STANDBY“, řádek byl odmazaný.

      Ještě jsem vyzkoušel několik dalších kombinací, se zpřeházeným programováním, výsledek byl stále stejný. Závěr, pokud by mělo dojít k chybnému programování, které STB nemůže zpracovat, oznámí to a je nutné zadat jiné programování nebo to celé zrušit. Z výše uvedených pokusů vyplívá, že při správné obsluze STB pracuje dobře, alespoň při mnou, použitém Firmware.
      Děkuji za pozornost Karel.


    • frkotou

      27. dubna 2020 - frkotou

      Takže pravděpodobně oprava ve firmware. Starý firmware do standby nepřepnul. Jak už jsem psal, projevila se mi pouze chyba, kdy se občas druhý program nenahrál, pravděpodobně v tom hraje roli i rychlost použitého flash disku/HDD.


    • Karel

      7. května 2020 - Karel

      Aby po nahrávání STB vypnulo do standby, se musí nastavit v MENU, to možná někdo nastaveno nemá. Rychlost použitého flash disku/HDD, na to možná vliv má, také musí být dostatek místa. Rychlost má především vliv na kvalitu nahrávky, a to hlavně v HD kvalitě.

      Používám flash disk Kingston HyperX Savage s kapacitou 128 GB. Rychlost načítání dat 350 MB/s. Rychlost zápisu dat 180 MB/s. USB 3.1 rozhraní. Občas ji formátuji na NTFS.

      Děkuji za pozornost Karel.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.